FødevareWatch

Kartoffelmelsfabrik udvider og vil næsten fordoble produktionen

En kartoffelmelsfabrik i Nordjylland udvider, fordi flere kartoffelavlere vil levere til fabrikken. Interessen er så stor, at den også har måttet give afslag.

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Andelsselskabet AKV Langholt fortsætter med at vokse, og der er rift om at blive kartoffelavler og leverandør til selskabet. Fabrikken udvider mængden af andele svarende til 52.000 ton kartofler om året. Det skriver Nordjyske.

Først udbød fabrikken 35.000 ton, men der var efterspørgsel efter 50 pct. mere, end der var udbudt. Det samme gjorde sig gældende i 2017, hvor andelsselskabet måtte skuffe mange ansøgere med afslag, skriver mediet.

AKV vil næsten fordoble produktionen de næste år. Tidligere lå produktionen på 45.000 ton stivelse om året, og det tal skal op på 80.000 ton. Lige nu har selskabet 189 andelshavere, og der skal altså endnu flere med på vognen for at komme i mål, ifølge Nordjyske.

Voksende kartoffelmelsfabrik vil sælge på egen hånd

Amerikanske Cargill gik markant tilbage i Danmark

Analyse: Jysk kartoffelkvartet fortsætter vildt vækstridt 

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier