
I Danmark er halvdelen af befolkningen overvægtig, og det vil fødevarebranchen og Fødevarestyrelsen nu gøre noget ved. Indtil videre har 80 aktører fra fødevarebranchen valgt at gå sammen med Fødevarestyrelsen. Sammen skal de udvikle sundere mad og drikke med mindre salt, sukker og fedt. Det skriver Altinget.
Ud af de 80 spillere, der har meldt sig til partnerskabet med Fødevarestyrelsen, er blandt andet Dagrofa og Easyfood.
“Det er ikke hver dag, at regeringen byder op til dans ude i det private om noget, som vedkommer alle. Vi mener, at vi som virksomhed har et ansvar i at støtte op om det for at se, om vi kan give vores lille bidrag til at forbedre folkesundheden,” siger innovationschef i Easyfood, Kirsten Møller Jensen, til Altinget.
Det nye partnerskab er inspireret af Fuldkornspartnerskabet, som har bidraget til, at danskerne spiser næsten dobbelt så meget fuldkorn de seneste otte år.
Virksomheder kan melde sig til partnerskabet indtil udgangen af marts, skriver Altinget.
Danskere har næsten fordoblet indtaget af fuldkorn på otte år
IBM vil ændre fødevareindustrien på fem år
Nyt studie stækker frygt for fedt i maden
Easyfood-ejere droppede kapitalfonde til fordel for salg til Orkla