FødevareWatch

Det vil Arla og Danish Crowns konkurrenter på klimafronten

De danske andelskoncerner er langt fra ene om at have ambitioner i forhold til at reducere belastningen af miljøet og klimaet. Her er et overblik over nogle af de mange initiativer, der findes i de globale kød- og mejerikoncerner.

Foto: Alexander F. Yuan, AP

En lang række af de internationale kæmper, som Arla og Danish Crown i mange henseender måler sig op imod, har ligesom de danske andelskæmper planer for, hvordan de vil mindske deres aftryk på klimaet i de kommende mange år.

Danish Crown fremlagde i sidste uge de første dele af en strategi, der skal gøre kødkoncernen i stand til at producere det mest bæredygtige svinekød i verden. Det er en plan, som indeholder en samlet vision om at være CO2-neutral i 2050. Derudover har man opsat en 2030-plan, hvor man skal have skåret halvdelen af den CO2-udledning, som slagterikoncernen havde tilbage i 2005.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier