FødevareWatch

Dansk restaurantkoncern får egen kaffefarm i Mexico

En mexicansk kaffefarm skal i fremtiden levere bæredygtig kaffe til Cofocos danske restauranter. Koncernen har valgt selv at sætte kaffeplanten i jorden.

Det skal være de lokale, mexicanske kaffebønner, der skal høste kaffen. | Foto: Colourbox

Den danske restaurantkæde Cofoco har fart på.

I sidste uge kunne EjendomsWatch fortælle, at ejerne bag har købt et hotel i København, og nu etablerer selskabet så en bæredygtig kaffefarm i Mexico. Den første af sin slags, der drives på solceller.

Siden 2016 har Cofoco været på jagt efter den helt rigtige kaffe til deres restauranter. Den har de tilsyneladende ikke fundet, for nu har restaurantkæden etableret sin egen kaffefarm i Mexico, der skal levere kaffe til koncernens 11 københavnske restauranter.

Visionen er, som meget andet Cofoco kaster sig ud i, at producere en kaffe af høj kvalitet, samtidig med at den er bæredygtig.

"Vores grundtanke er, at vi vil vise, at man kan gøre det her, og det ikke nødvendigvis er fordyrende for forretningen at køre det rigtigt. Det er rigtigt, at der måske er noget ekstra arbejde, men der er bare enormt mange positive effekter af det," siger en af ejerne af Cofoco, August Lund til FødevareWatch.

Ren solenergi

Kaffefarmen ligger i den mexicanske region Teocelo, som blandt andet er kendt for sin håndtering af bioaffald. Her skal de mexicanske bønder dyrke kaffen i skygge, fordi soldyrket kaffe ifølge Cofoco har negativ effekt på økosystemet.

Derudover er der opstillet 136 solpaneler, som skal levere elektricitet til farmen, og ifølge Cofoco bliver kaffefarmen dermed den første i verden, som drives på solenergi.

"Det er nemmere at sætte en dieselgenerator op i bjergene i Mexico, end det er at lave et solcelleanlæg. Men det her er billigere, og samtidig kan vi levere overskudsstrøm til den lokale skole og være noget for samfundet," siger August Lund.

Den overskydende elektricitet, som bliver produceret fra kaffefarmen, leveres til lokalsamfundet.

Cofoco-ejer: "Man er godt dum, hvis man ikke køber sol- eller vindenergi i dag"

Cofoco investerede millioner i egen solcellepark - nu er kæden selvforsynende

Madimperiet Cofoco skovler flere penge ind

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier