FødevareWatch

Økologisk Landsforening vil investere "offensivt" efter overskud i 2018

I 2018 kommer Økologisk Landsforening ud med et overskud på 3,5 mio. kr., hvilket er med til at femdoble egenkapitalen. Nu vil foreningen investere i fremtiden.

Foto: PR, Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening lander et overskud på 3,5 mio. kr. i 2018 mod et underskud på 2,2 mio. kr. året før – og det kan mærkes på egenkapitalen, som bliver femdoblet til 4,4 mio. kr. Det skriver Økologisk Landsforening selv.

Forbedringen skyldes blandt andet besparelser og trimning af organisationen, hvor der blev afskediget svarende til 5,5 årsværk - eller 2,2 mio. kr.

Alligevel har omsætningen været faldende de sidste tre år og landede senest på 65,9 mio. kr. i 2018. Derfor er budgettet for 2019 "offensivt" med et forventet minus på 1,8 mio. kr. Pengene skal bl.a. bruges til at igangsætte fem nye forretningsområder, som endnu ikke er meldt ud, skriver Økologisk Landsforening.

"Meget kan nå at ændre sig, men det handler blandt andet om at sælge viden om eksport og økologiløft samt en øget medlemsrekruttering. Vi siger ikke, at det her bliver nemt, eller at det er en pengemaskine, og hvis vi opdager at et forretningsområde ikke løber rundt, er vi klar til at lukke det hurtigt ned," siger Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening, ifølge foreningens hjemmeside.

Økologernes formand: Danmark skal være 30 pct økologisk i 2030

Fødevareminister overvejer ændringer i økologifond efter habilitetskritik

Danmark fastholdt økologisk førertrøje i marked der voksede med 8,7 procent 

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier