FødevareWatch

Lagkagehusets danske chef stopper

John Tønnes forlader Lagkagehuset efter kun halvandet år som direktør for den danske forretning. Afskeden skyldes, at ansvaret for produktionen nu centraliseres, forklarer den øverste chef.

Foto: Presse/ Steen Brogaard

Efter blot halvandet år på posten har John Tønnes valgt at stoppe som adm. direktør Lagkagehuset i Danmark.

Det bekræfter bagerkæden over for FødevareWatch.

John Tønnes begyndte i Lagkagehuset 1. oktober 2017, efter at han de foregående 16 år havde været direktør for Nordisk Film Biografer.

Afskeden skyldes, at ansvaret for produktionen nu centraliseres, begrunder topchef i Lagkagehuset Jesper Friis i en mail over for FødevareWatch

"Jeg er enig i retningen, men så dog mig selv fortsætte med det fulde ansvar, ikke kun det kommercielle. Det er en fantastisk og sund virksomhed i flot vækst, og jeg glæder mig til at følge fremgangen," udtaler John Tønnes i en skriftlig kommentar.

John Tønnes oplyser over for FødevareWatch, at han ikke har yderligere kommentarer.

Hos Lagkagehuset er man kede af John Tønnes' beslutning.

"Vi ærgrer os, men accepterer naturligvis Johns beslutning og takker ham hjerteligt for hans måde at være på, og for alt det han har gjort for vores virksomhed," udtaler Jesper Friis i en skriftlig kommentar.

Jesper Friis overtager selv på den korte bane John Tønnes' ansvarsområder og søger nu efter en supply chain-direktør, der skal stå i spidsen for logistik og produktion for Danmark, London og New York.  

Ville fordoble antallet af butikker i Danmark

John Tønnes fortalte i et interview med FødevareWatch i foråret 2018, at hans ambition var at fordoble antallet af danske Lagkagehuset-butikker fra de 69, som kæden havde, da han overtog roret i fjerde kvartal 2017.

"Der er plads til op imod det dobbelte antal butikker, og det har vi en ambition om, at vi skal opnå inden for de næste fire år," sagde til FødevareWatch.

Lagkagehuset har nu 89 butikker i Danmark, mens kæden også har 10 butikker i England og en i USA.

Lagkagehuset får ny dansk direktør

Ny Lagkagehuset-direktør skal kun arbejde med dansk vækst

Lagkagehuset blæser til angreb: Vil fordoble antallet af butikker i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier