FødevareWatch

Stor brexit-usikkerhed bekymrer: "Det her er helt uhørt"

Brexit-kaos kan vente danske fødevarevirksomheder, og usikkerheden fører til frustrationer. Det skriver Altinget.

Foto: Bloomberg

Landets fødevarevirksomheder skal forberede sig på et hårdt brexit, lød det fra Dansk Erhverv på et møde onsdag, hvor en stribe af danske fødevarevirksomheder var samlet til møde for at klæde sig på til Storbritanniens udtræden af EU. Det skriver Altinget.

Blandt deltagerne var DK-Konfekture, der bl.a. sælger Ritter Sport og Katjes. Virksomhedens finansansvarlige, Michael Christensen, er særligt bekymret for tolden for slikkategorien, som kan komme op imod 35 pct. uden en aftale med briterne, ifølge mediet.

"Vi er vant til at arbejde med forskellige usikkerheder, men vi er ikke vant til så stor usikkerhed på grund af politisk uro i Europa. Det er helt uhørt, og man kan godt savne at have et sted, hvor man kan komme af med sin frustration," siger han til Altinget.

Smør- og blandingsprodukter kan blive ramt af 30-40 pct. told, mens grisekød kan blive pålagt en toldsats på 25 pct. ved et hårdt brexit.

Den danske fødevareindustri og de relaterede brancher risikerer en nedgang i vareeksporten på cirka 17 mia. kr., hvis briterne forlader EU uden en aftale, viser en analyse fra Copenhagen Economics udført for Udenrigsministeriet.

Østjysk slikkæmpe vokser gennem bredt sortiment

Minister vil igen hæve afgifter på slik

Østjysk slikgrossist skruer op for aktiviteterne

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier