FødevareWatch

Arla-topchef: "Usikkerheden omkring brexit er modbydelig"

Mejeriproducenten sælger for 20 mia. kr. i Storbritannien. Den fortsatte usikkerhed omkring brexit betyder, at selskabet arbejder med planer for alle tænkelige udfald, fortæller adm. direktør.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Storbritannien er den danske mejeriproducent Arlas største marked med en omsætning på knap 20 mia. kr. i 2018. Hvordan briternes forestående udtræden af EU falder ud - og hvad det vil betyde for eventuelle afgifter og en fremtidig samhandel - er derfor et centralt forkus for selskabet, fortæller adm. direktør Peder Tuborgh til Berlingske.

"Usikkerheden om, om der bliver en aftale eller ej, og hvordan den i det hele taget bliver, er ganske modbydelig. Det ser enormt kaotisk ud, og sådan er den slags forhandlinger jo, men jeg håber sørme, at politikerne er deres opgave voksen," siger han samme dag, som Arlas årsregnskab for 2018 blev fremlagt.

Det viser, at godt 25 pct. af mejerikoncernens omsætning bliver hentet i det britiske marked. Derfor arbejder man nu også med planer for alle tænkelige udfald, der kan komme, fortæller han til avisen.

Blandt andet står det klart, at hvis Storbritannien havner i en situation med et såkaldt hårdt brexit, hvor der ikke er indgået en aftale med EU om fri bevægelighed for varer på linje med hidtil, vil det give "en masse volatilitet", siger han til Berlingske. Hvilke konkrete konsekvenser, det kan få, vil han dog ikke udtale sig om.

Arla klar med milliardinvesteringer i danske fabrikker 

Arla boksede sig igennem udfordrende 2018

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier