FødevareWatch

DI: Fødevarevirksomheder soler sig i dansk kokkesucces

Danske fødevarevirksomheder klapper i hænderne over danske restauranters Michelinsucces, der kaster glans over dansk mad på internationale fødevaremesser, skriver Dansk Industri.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

Michelin dryssede i sin nye guide hele 34 stjerner ud over danske restauranter. En af de fødevarevirksomheder, som mærker effekten, er Tulip Food Company, der i mange år har samarbejdet med danske topkokke, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk

"Vi har det, som vi kalder Guldrummet, hvor kokkene kan henvende sig med deres helt specielle ønsker til kødet. F.eks. har vi for nyligt fået en forespørgsel på, om ikke vi kunne udtrække akillessener fra en gris, som de ville prøve at koge, dehydrere og poppe," fortæller Dorte Kærgaard Ruby, som er ansvarlig for Premium i Tulip Food Company.

Poppede akillessener bliver nok aldrig bliver det helt store hit på verdensmarkedet, men andre kokkenes idéer er mere gangbare. Et eksempel er krogmodnet grisekød.

"Det krogmodnede kød lancerede vi stille og roligt i detailhandlen – for et par år siden. Men det går nu så stærkt, at vi op til jul kunne have solgt tre gange så meget," siger Dorte Kærgaard Ruby.

Tulip har allerede fået henvendelser fra eksportmarkederne i Asien, hvor der er interesse for det smagfulde, krogmodnede grisekød.

Madeliten sætter fokus på bæredygtighed

Dansk Industri (DI) mærker også, hvordan Michelin-stjernerne påvirker opfattelsen af danske fødevarer uden for Danmarks grænser.

"Effekten er meget tydelig, når man bevæger sig på fødevaremesser ude i verden. Det betyder rigtig meget, at Danmark inden for de sidste ca. 20 år er lykkedes med at opbygge en madelite, som er båret af stærke værdier om bl.a. bæredygtighed," siger Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer.

Denne artikel er videredistribueret af Ritzau på vegne af Dansk Industri.

Leverandører: Det er jo ingen hemmelighed, at vi ikke tjener store penge hos topkokkene

Overblik: Her er alt du skal vide om Michelin-uddelingen

Noma-direktør er stolt over to genvundne michelinstjerner

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier