FødevareWatch

Kommune inddrager kød i klimaregnskab

Sjællandsk kommune startede i 2013 en omlægning af kommunens køkkener til økologiske råvarer. "Det koster det samme at lave mad nu, som det gjorde, før vi begyndte omlægningen," lyder det fra kommunen, der nu også vil have kød med i det grønne regnskab.

Som den første i Danmark vil Furesø Kommune have klimabeslastningen fra det kød kommunen indkøber med i kommunens klimaregnskab. Kravet kommer som led i plan, der blev påbegyndt i 2013, og som går på at omlægge alle kommunens køkkener til 80 pct. økologi, inden kalenderen bladres til 2021.

Det skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Beslutningen blev truffet torsdag aften på et møde i kommunens udvalg for natur, miljø og grøn omstilling med henblik på en generel reduktion af kødforbruget i kommunen.

"Normalt kan det være svært at opgøre det nøjagtige kødforbrug i en stor organisation som en kommune. Men fordi vores køkkener og vores leverandører i en årrække har arbejdet med opgørelser af råvarernes oprindelse som en del af øko-spisemærkeordningen, har vi i dag den data tilgængelig, som gør det muligt for os at føre grønt regnskab med kødet. Og det er et vigtigt skridt i vores arbejde for at reducere kommunens klimatryk mest muligt," siger Lene Munch-Petersen, formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling i Furesø Kommune, meddelelsen.

Omlægningen til økologi i de kommunale køkkener har allerede haft den konsekvens, at mængden af kød er faldet. Samtidig er mængden af frugt og grønt steget, fremgår det.

"Der er virkelig tale om en grøn omstilling, der viser resultater. I Furesø Kommunes køkkener får borgere og medarbejdere både dejlig økologisk mad, og den er blevet væsentligt sundere og mere klimavenlig. Samtidig betyder prisen også noget, og her er det ret interessant at se, at det koster det samme at lave mad nu, som det gjorde, før vi begyndte på økologiomlægningen i 2013," siger Lene Munch-Petersen.

Danskere: Politikere bør fremme sunde og klimavenlige fødevarer

Plantefars og havremælk: DLG har kig på nye forretningsområder

Sjællandsk kødselskab sætter jetonerne på positionen som markedets mest bæredygtige

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier