FødevareWatch

Investorer øger presset på Novozymes-boss

Analytikere og investorer er utilfredse med væksten i Novozymes. Selskabet brugte sidste år 1,9 mia. kr. på forskning og udvikling, mens salget stod i stampe.

Foto: Novozymes/ PR

Presset stiger på Novozymes-ledelsen, efter at selskabets salg og indtjening i årevis er humpet af sted. Det på trods af årlige milliardinvesteringer i udvikling af bl.a. nye enzymer.

Det skriver Finans.

"Selskabet bruger 13 pct. af omsætningen på forskning og udvikling. Vi kunne godt tænke os at se, at det gav noget vækst," siger Tue Østergaard, aktiechef hos ABG Sundal Collier, til Finans.

Samtidig peger investorer og analytikere over for Finans på, at Novozymes’ indtjeningsfremgang i høj grad er båret af en faldende skattebetaling, samtidig med at de midler, som er bundet i virksomheden, den såkaldte arbejdskapital, er eksploderet. Det sænker afkastet på den investerede kapital.

Novozymes-boss Peder Holk Nielsen fortæller, at man kigger på investeringerne lige nu.

"Der er god grund til at kigge på, om der er nye vækstområder, som vi burde investere mere i, og om der måske kunne være andre områder, vi kunne investere mindre i. Den porteføljegennemgang laver vi nu," siger han til Finans.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau bureau på vegne af Finans)

Sydbank: Betydelig Novozymes-usikkerhed tages med ind i 2019

Novozymes-direktør: Global usikkerhed påvirker forventningerne

Novozymes-regnskab: Føde- og drikkevarer præsterer bedre end ventet 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier