FødevareWatch

Stor britisk bagerkæde har afdækket massiv svindel

Bagerikæden Patisserie Valerie, der har flere hundrede butikker i Storbritannien, er i store problemer.

Foto: Ritzau Scanpix/Simon Dawson/Reuters

I oktober chokerede den britisk bagerkæde Patisserie Valerie aktiemarkedet med en besked om, at man havde fundet indikationer på bedrageri i selskabets regnskaber.

Nu har den børsnoterede kæde, der har over 200 butikker i Storbritannien, gennemgået sine bøger. Det har bekræftet dets værste anelser.

"Arbejdet udført af selskabets revisorer har vist, at de fejlagtige informationer i regnskaberne var omfattende og involverer meget signifikant manipulation. Blandt anden manipulation involverer det tusinder af falske bogføringer i selskabets regnskab," skriver Patisserie Valerie i en fondsbørsmeddelelse.

Allerede den 10. oktober meddelte selskabet aktiemarkedet, at man havde fundet tegn på store uregelmæssigheder i dets regnskaber, og at man havde bedt om, at aktierne blev suspenderet på børsen.

To dage efter måtte Patisserie Valerie meddele, at de første resultater var, at selskabet havde en gæld på 9,8 mio. pund - 83 mio. kr. - og ikke som tidligere bogført en fyldt pengekasse med 236 mio. kr.

Det blev samtidigt fortalt, at overskuddet i årets første ni måneder nok var på en tredjedel af, hvad der var meldt ud tidligere.

Efterfølgende er selskabets finansdirektør blevet anholdt, mere eller mindre hele ledelsen har trukket sig, og det britiske bagmandspoliti har åbnet en efterforskning.

Revisionsfirmaet Grant Thornton, der har revideret selskabets regnskaber, bliver også undersøgt.

I den seneste fondsbørsmeddelelse indikerer selskabet, at resultaterne kan være endnu værre, end det blev meldt ud i oktober.

"Pengestrømmen og profitabiliteten er blevet bogført for højt tidligere og er betydeligt under, hvad der blev meldt ud i handelsopdateringen i oktober," skriver Patisserie Valerie.

Selskabets aktier er fortsat suspenderet.

Patisserie Valerie blev grundlagt i 1926 i London af belgiske Madame Valerie. Kæden blev i 2006 købt af en kapitalfond og har siden udvidet betydeligt.

Fynsk bryghus: Der er svindlet med vores øl

Enigt folketing retter skytset mod branchens brodne kar i nyt fødevareforlig

Undersøgelse afslører snyd med hver 10. pakke kaffe

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier