FødevareWatch

Flere danske æg ryger til Tyskland

I halen på den hollandske fipronil-skandale i 2017 kigger tyskerne efter æg fra andre lande. Det kommer blandt andet dansk eksport til gode.

Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix

Da der i sommeren 2017 blev fundet insektgift i hollandske og belgiske æg gik der et sug igennem hallerne hos mange europæiske ægproducenter.

I Tyskland, hvor omkring 20 pct. af æggene er importerede, har man siden skandalen øget importen af æg fra andre lande, og det kommer blandt andet danske producenter til gode, skriver Flensborg Avis.

Avisen skriver med henvisning til Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung, at særligt økologiske æg fra Italien og Danmark har lukreret på situationen, men dog uden at komme med tal for den øgede import.

I forbindelse med offentliggørelse af en eksportstatistik for 2017 i august fremgik det, at væksten i eksporten af danske æg især var drevet af en øget eksport af skalæg. Her voksede eksporten fra 48 mio. kr. i 2016 til 76 mio. kr. i 2017.

"Det er hele paletten af skalæg, der har oplevet en stigende vækst, men især økologiske skalæg. Skrabeæg udgør også en stor del af eksporten. Vi sælger hele begge dele til Mellemøsten, mens det hovedsageligt er skrabeæg og økologiske æg, der eksporteres til Tyskland," sagde Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef i brancheforeningen Danske Æg. 

I den store Danæg-koncern steg eksporten af skalæg med 30 pct. fra 2016 til 2017. Aftagerlandene er primært nærmarkeder, og især Tyskland er et stort marked.

Danske Æg: Branchens renommé sættes over styr

Æggeskandalen rykker til Danmark

20 ton forurenede æg fra udlandet solgt i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier