FødevareWatch

Insektprojekt henter stor millionstøtte

Innovationsfonden og Miljøstyrelsen er blandt bidragsyderne til det ambitiøse Enorm-projekt ved Horsens. Alene Miljøstyrelsen har støttet med 15,9 mio. kr.

Med en ambition om at producere 100 ton larver om dagen er der stadig et stykke vej til overliggeren i insektvirksomheden Enorm fra Flemming ved Horsens.

Til Landbrugsavisen.dk siger medejer Carsten Lind Pedersen, at Enorm har fået 15,9 mio. kr. i støtte fra en pulje på i alt 64,5 mio. kr., som Miljøstyrelsen giver til såkaldte 'fyrtårnsprojekter', og dertil har Innovationsfonden under Uddannelses- og Forskningsministeriet bidraget med 235.000 kr.

"Vi er utroligt glade for at få bekræftet, at der er andre, der tror på vores projekt, og at Miljøstyrelsen bidrager med så stort et beløb. For både Enorm og de øvrige projektpartnere er det et stort ansvar at leve op til, og vi går til opgaven med stor ydmyghed og taknemmelighed," siger han.

Carsten Lind Pedersen regner med, at han og de øvrige aktionærer i Enorm skal investere omkring 135 mio. kr. i larvefarmen i år og de næste tre år.

Insektiværksætter: Målet er 100 ton larver om dagen

Studerende skal hjælpe dansk insektfabrik på vej

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier