FødevareWatch

Nestlé vil lave eget forskningscenter for plastik

Verdens største fødevareproducent har en ambition om at overgå helt til genanvendelig emballage i 2025, og derfor investerer man nu i sit eget institut for plastforskning.

Foto: Annelene Petersen/Jyllands-Posten

Under navnet Nestlé Institute of Packaging Sciences har Nestlé præsenteret det forskningsinstitut, som skal hjælpe koncernen med at nå målsætningen om inden 2025 at gøre al Nestlés emballage genanvendelig.

Som i et stort antal andre store koncerner har anvendelsen af plastik opnået stor opmærksom i den senere tid.

"Vi ønsker at være førende inden for udvikling af de mest bæredygtige emballageløsninger til vores mad- og drikkevarer. For at opnå det forbedrer vi vores forskningskapacitet til at udvikle nye emballeringsmaterialer og løsninger for at imødegå det voksende affaldsproblem, især plastik," udtaler Nestlés topchef Mark Schneider i en meddelelse, sendt til FødevareWatch.

I oktober offentliggjorde koalitionen Break Free From Plastic, der har tilslutning fra omkring 1300 organisationer, heriblandt Greenpeace, at Nestlé sammen med Coca-Cola og Pepsi var de værste syndere, når det kom til plastikforurening. Konklusionen kom ifølge avisen The Independendent efter gennemgang af 200.000 stykker plastik samlet sammen på kyster i hele verden.

Nøjagtig som Nestlé har Pepsico en ambition om at overgå helt til genanvendelig plast i 2025, mens målet i Coca-Cola er 50 pct. i 2030.

Nestlés nye institut for emballagevidenskab kommer til at ligge i Lausanne i Schweiz, og det vil fra start beskæftige omkring 50 mennesker.

Forskningsfokusområder ifølge meddelelsen omfatte genanvendelige, biologisk nedbrydelige eller kompostbare, polymere materialer, funktionelt papir samt nye emballagekoncepter og teknologier for at øge genbruget af plastemballage. De nye løsninger bliver testet i forskellige produktkategorier, før de rulles ud i Nestlés globale portefølje af produkter.

I Danmark og de øvrige nordiske lande arbejder Nestlé også med at reducere miljøpåvirkningen i sin produktion, blandt andet på fond- og saucevirksomheden Oscar, der har hjemme i Rønnede på Sjælland.

Pant på saft og juice er del af regeringens plasthandlingsplan

Supermarkedschef: Priskrig presser vores indtjening

Nestlé: Alt plastemballage skal kunne genanvendes

Pepsico hæver internt bæredygtighedsmål på plastik

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier