FødevareWatch

Paradis-stifter vil udnytte nye regler for mere madsalg imellem private

Thor Thorøe, der var med til at stifte is-kæden Paradis Is, er storinvestor i en app, der gør det muligt for danskerne at købe måltider af hinanden. Nye regler på området gør det muligt at sælge langt mere end tidligere.

Foto: Martin Kurt Haglund/Polfoto/Arkiv

Frem til juni i år var det kun tilladt for private at sælge ud af de hjemmeproducerede fødevarer og måltider 10 gange om året, uden at man skulle være registreret hos Fødevarestyrelsen.

De regler er lavet om, så man i små mængder må sælge måltider og fødevarer til andre private én gang om ugen, og de nye regler vil idefolket bag appen Bite udnytte, skriver TV2.dk.

Bite er en deleøkonomisk madlavningsapp, og ifølge storinvestor Thor Thorøe, der udover at have startet Paradis Is også står bag Social Foodies, en socialøkonomisk cafekæde, er ideen, at madglade danskere i madspildets tegn skal kunne sælge ud af deres madlavningsevner.

"Jeg tror på, at folk vil udnytte deres specielle evner, hvor nogle er meget allround, mens andre er specialister inden for nogle særlige områder. Og folk vil differentiere sig. Eksempelvis på økologi eller veganisme," siger han til TV2.

Paradis-stifter henter direktør til socialøkonomisk kæde

Lederne investerer millionbeløb i socialøkonomisk iskæde

Paradis-stifter i Gurubog: Kun døde fisk følger strømmen

Forsiden lige nu

Organisationer: Fjern nu afgiften på luft i mousserende vin

Regeringen og DF får ros for sine afgiftslettelser på vin og øl i finansloven for 2019, men de kommende afgiftslettelser bør koncentreres mod afgiften på mousserende vin, skriver Vin og Spiritus Organisationen i Danmark og Dansk Erhverv i et debatindlæg.

EU klar med strammere transfedtregler

EU-Kommissionen har vedtaget en stramning af, hvor meget transfedt, der må være i fødevarer på det europæiske marked. Det vækker glæde i det danske.

Naturmælk øger omsætningen med 16 pct

Det sønderjyske andelsmejeri, som i slutningen af 2016 overtog Øllingegaard, lægger et stort tocifret antal millioner til på toppen. På den nederste linje er røde tal erstattet af et rekordstort resultat.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier