FødevareWatch

Mejeriforeningen: Danskerne er klar til at øge klimaindsats ved middagsbordet

En undersøgelse, som Mejeriforeningen har fået lavet, viser, at danskerne for klimaets skyld er klar til at ændre madvaner.

Foto: Ritzau Scanpix

Det viser en ny undersøgelse, som Userneeds har foretaget for Mejeriforeningen, viser, at 74 pct. af danskerne mener, at vi bør ændre den måde, vi forbruger og producerer fødevarer på, hvis vi skal redde vores klode og sikre en bæredygtig fremtid.

68 pct. af de adspurgte mener, at det er vigtigt at spise bæredygtigt, skriver Mejeriforeningen i en meddelelse.

"Al menneskelig aktivitet påvirker klimaet, og det gælder også̊ vores fødevareproduktion. Derfor har danskerne helt ret i, at hvis vi skal skabe en bæredygtig udvikling, så̊ er det afgørende, at vi også tager et seriøst blik på både vores forbrug og vores produktion – også i forhold til fødevarer," siger Jørgen Hald Christensen, der er direktør i Mejeriforeningen.

I undersøgelsen peger 76 pct. på, at genbrug af affald kan være en måde for danskerne at leve mere klimabevidst, mens 62 pct. mener, at en nedbringelse madspildet kan være danskernes egen vej til et mere klimabevidst liv. Endelig mener 46 pct., at det kan ske ved at spise lokalt producerede produkter.

Detailkoncerner vil ikke løfte klimapegefingeren overfor forbrugere

Tænketank: Udnyt de danske hyklere

Sjællandsk kødselskab sætter jetonerne på positionen som markedets mest bæredygtige 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier