FødevareWatch

Verdens største svinekødskoncern anklaget for at sprede svinepest

Den afrikanske svinepest, som hærger i særligt Østeuropa, skaber også store problemer i Kina, hvor verdens største svinekødskoncern senest er kommet under beskydning for at sprede den frygtede smitte.

Foto: Alexander F. Yuan/AP/POLFOTO/arkiv

Antallet af udbrud af afrikansk svinepest fortsætter med at stige i Kina, og efterhånden har man nu rundet 65 tilfælde med den frygtede smitte.

Det skriver Landbrugsavisen.dk med henvisning til Pig Progress.

Senest er WH Group, der er verdens største producent af svinekød og som blandt andet ejer den amerikanske Smithfield-koncern, blevet beskyldt for at have smitten med ombord i produktionen af pølser og foder. Afsenderen på anklagen er de taiwanesiske myndigheder, der har konstateret afrikansk svinepest i pølser på en skraldecontainer på et skib, der sejler i området omkring øen og det kinesiske fastland.

Beskyldningerne mod WH Group kommer knap to måneder efter, at man på et af koncernens slagterier i Kina konstaterede smitten.

Verdens største slagterikoncern ramt af svinepest - og handelskrig

Kinesere bekræfter nyt udbrud af afrikansk svinepest

Topchef i kinesisk svineproducent tjener mere end Elon Musk og Tim Cook

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier