FødevareWatch

Trods stort salg vil Novo Holdings fortsat være langsigtet Chr Hansen-investor

Novo Nordisk Fonden, som er Chr. Hansens største ejer, planlægger at sælge ud af sine aktier, men der er ingen planer om et endeligt exit, hedder det.

Foto: Pr.

Selv om Novo Holdings har solgt 4,85 mio. af sine Chr. Hansen-aktier, skal det ikke forstås sådan, at storaktionæren er på vej ud af selskabet. Tværtimod planlægger Novo Holdings at være en langsigtet investor i ingrediensvirksomheden.

Det fortæller Michael Shalmi, der er direktør for "Principal Investments" i Novo Holdings, efter at Bloomberg News torsdag kunne berette, at selskabet planlagde et salg af flere millioner Chr. Hansen-aktier - og som altså viste sig at holde stik.

"Vi evaluerer vores samlede portefølje af aktiver i Novo Holdings i løbet af året. Med den meget positive udvikling i aktiekursen for Chr. Hansen er værdien af vores investering vokset til en størrelse, der nødvendiggør en balancering af vores investering for at sikre en tilstrækkelig kapitalspredning."

"Vi vil med 22 pct. af aktierne i Chr. Hansen fortsat være selskabets klart største aktionær. Vi er en fortsættende langsigtet investor i Chr. Hansen, og vi støtter op om den strategi, bestyrelsen har fremlagt, ligesom vi har fuld tillid til ledelsens evne til at gennemføre denne strategi," siger Michael Shalmi i en skriftlig udtalelse.

Ifølge Novo Holdings er de 4,85 mio. Chr. Hansen-aktier blevet solgt til 625 kr. stykket, hvilket er sket med en rabat på godt 9 pct. i forhold til lukkekursen torsdag.

Det samlede aktiesalg har for Novo Holdings en samlet værdi på omkring 3 mia. kr.

"Der er ingen specifik investering eller opkøb planlagt i forbindelse med dette salg af aktier. Formålet med Novo Holdings’ investeringer er at sikre et afkast, som Novo Nordisk Fonden kan uddele til videnskabelige, humanitære og sociale formål," skriver Michael Shalmi.

Ud over Chr. Hansen har Novo Holdings også investeringer i blandt andet Novo Nordisk og Novozymes.

Chr. Hansen-aktien dykker: Storaktionær vil sælge millioner af aktier

Jagten på toptalenter er sat ind hos Carlsberg

Coop satser 1,5 mia. på teknologi og jagter 100 nye it-folk

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier