FødevareWatch

Dansk grænsehandel i Sverige blomstrer op

Lav kurs på den svenske krone får i stigende grad danskerne til at tage slik og fødevarer med hjem, når de har været en tur på den anden side Øresund og Kattegat.

Slik er noget af det, som danskerne sparer mange penge på, når de handler i Sverige. | Foto: Ritzau Scanpix

En svensk kronekurs på 72 danske øre gør det interessant for danskere at indkøbe fødevarer og slik, når de er i Sverige.

Ifølge Dansk Handelsblad er der godt gang i salget af endagsfærgebilletter til Sverige hos Stena Line, og faste brugere af Øresundsbroen får som del af et fordelsprogram fem pct. rabat, når de handler i to udvalgte ICA-butikker nær broens svenske landgang.

Der findes ingen nye tal for grænsehandlen i Øresundsregionen, men ifølge en rapport fra svenske HUI Research, hjemtog 44 pct. af sjællændere, der beøgte Skåne tilbage i 2016 slik og chokolade, og 38 pct., købte fødevarer. Derudover købte hver fremte alkoholfrie drikkevarer som læskedrikke og saft, skriver bladet.

"Slik, fødevarer og alholholfrie drikkevarer er mellem 20-33 pct. billigere i Sverige og dertil kommer valutaeffekten," hed det blandt andet i undersøgelsen fra HUI Research.

Nye norske tal: Grænsehandel vokser med fire pct

Grænsehandlen falder - men én ting køber vi mere af

Fødevare- og drikkevarebranchen: Brug afgiftdykket på forenkling

Svensk detailkæmpe jubler over stærkt andet kvartal

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier