FødevareWatch

Chr. Hansens høje vækst kan blive udfordret af klimaindsatsen

Frygten for global opvarmning får flere og flere forbrugere til at droppe mælkeprodukter og kød, da produkterne er en stor klimabelastning. Det kan udfordre ingrediensproducenten.

Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Virksomheden Chr. Hansens høje vækst kan blive udfordret af global opvarmning, da klimaindsatsen kan ændre forbrugernes adfærd og mindske efterspørgslen på mælkeprodukter og kød. Vegetabilske ingredienser kan være løsningen.

Det skriver Berlingske Business.

Frygten for menneskeskabt global opvarmning får flere og flere forbrugere til at droppe mælkeprodukter og kød, da produkterne er en stor klimabelastning.

Dermed kan Chr. Hansen, der er verdens førende leverandør af ingredienser til mejerier, stå over for en udfordring.

Mens selskabet har promoveret sig på bæredygtige og velfungerede produkter, ligger problemet i virksomhedens afgørende råvare - mælk.

Men selv om det kan ramme Chr. Hansens indtjening, hvis forbrugerne vender ryggen til mælkeprodukter, kan det også føre til nye muligheder for at fremstille alternative oste baseret på vegetabilske ingredienser.

Chr. Hansen-aktien er for tiden vurderet højt på børsen, og selskabets P/E ligger på 45, hvilket vil sige, at man forventer 45 års overskud for selskabet. Vurderingen tager ikke hensyn til en mulig forandring af efterspørgslen.

Briter har stadig laveste Chr Hansen-kursmål trods løft på 13 pct

Chr Hansen sadler om i skuffende farvedivision

Chr Hansens største division vokser mest i de varme lande

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier