FødevareWatch

Studie: Fire trends kan løfte dansk salg med mindst 10 mia kr

Tør de danske fødevareproducente satse på fire store trends, vil forbrugerne ifølge et nyt Kantar-studie stå klar til at lægge flere og dyrere varer supermarkedernes indkøbskurve i fremtiden.

Af et nyt studie, som analysevirksomheden Kantar Research har lavet for Arla, fremgår det, at der er masser af muligheder for vækst i de kommende år, hvis ellers bare producenter og detailled tør gå linen ud i forhold til de fire megatrends omkring velsmag, convenience, sundhed og bæredygtighed.

Det skriver Dansk Handelsblad.

"Er vi som industri gode til at udnytte de megatrends, vil detailhandlen til gengæld kunne sælge flere og dyrere produkter. Vi kan i Arla allerede nu se, at vi sælger flere produkter, hvor der er kælet for nørderiet som eksempelvis vores Unika-oste. Lykkes det inden for alle fødevarekategorier, kan salget løftes med 10- 14 mia. Men det er et langt, sejt træk, der ikke bare kommer af sig selv," siger Jakob Bernhard Knudsen, direktør for Arla i Danmark, til bladet.

Han nævner skyr som et eksempel på et produkt, der nok har en højere produktionspris, men som også har et prispunkt i detailhandlen, som er højere end de konkurrerende yoghurt-produkter.

"Det er ikke de store, der spiser de små. Det er de hurtige, der spiser de langsomme"

Jagten på toptalenter er sat ind hos Carlsberg

Salg af soyamælk og plantefars boomer i danske supermarkeder

Nestlé: Tre stærke globale fødevaretrends

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier