FødevareWatch

Fugleinfluenzaen har indtaget Danmark langt uden for sæson

Langt tidigere end normalt har DTU Veterinærinstituttet konstateret fugleinfluenza i Danmark. Flere vilde fugle er fundet i Sakskøbing på Lolland og Agersø ud for Skælskør henover foråret og sommeren. Fødevarestyrelsen opfordrer fjerkræejere i området til at holde deres fugle under tag.

Foto: Colourbox

siden foråret og henover sommeren, hvor fugleinfluenza-virus ellers ikke plejer at være i Danmark, har Fødevarestyrelsen fundet fugleinfluenza i vilde fugle.

Af en meddelelse, som netop er udsendt, fremgår det, at de fleste fund er gjort omkring Sydsjælland og øerne i Smålandshavet og på blandt andet Lolland. Fødevarestyrelsen opfordrer fjerkræejere i området til at tage ekstra forholdsregler for at beskytte deres fjerkræ mod smitten.

"Sygdommen florer på en årstid, hvor den slet ikke plejer at være i Danmark, så det er en særlig situation. Derfor er der brug for, at fjerkræejere passer ekstra godt på, så fugleinfluenza ikke kommer ind i en professionel besætning eller i en hobbybesætning," udtaler Stig Mellergaard, souschef i Fødevarestyrelsen.

Rammes en professionel besætning af højpatogen fugleinfluenza, dør dyrene og al dansk eksport af fjerkræ lukker, hedder det i meddelsen.

Fjerkræejere i området opfordres til at holde deres fugle under overdækning, det kan være fast tag, presenning, net eller tråd. På den måde undgår man, at vilde fugle, der kan være smittede, lander i hønsegården.

Fugleinfluenza i død edderfugl nord for Lolland

Fart på forbruget af kylling sender Danpo ud af 2017 med vækst

3500 ællinger må aflives efter fund af mild fugleinfluenza

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier