FødevareWatch

Campbell Soup vil sælge Kelsen

Det amerikanske fødevareselskab Campbell Soup ser ud til at ville fokusere sin virksomhed i Nordamerika. Derfor er de internationale aktiviteter sat til salg, herunder den danske småkageproducent Kelsen.

Foto: Amy Sancetta/AP/POLFOTO/arkiv

Amerikanske Campbell Soup planlægger at sælge sine internationale aktiviteter og sin forretning inden for kølemad. Dermed dropper selskabet sit fremstød inden for ferske varer og lader døren stå åben over for et salg af hele virksomheden, skriver Wall Street Journal.

Fødevarekoncernen kigger efter købere til Bolthouse Farms, Garden Fresh, Arnott's og den danske småkageproducent Kelsen, som samlet genererer en omsætning på 2,1 mia. dollars om året, oplyser Campbell Soup.

"Vi vil vil derudover afsøge yderligere muligheder," udtalte den midlertidige topchef Keith McLoughlin.

Han sagde, at selskabet er åbent over for en opsplitning i to eller et samlet salg. Ledelsen forventer, at disse planer vil gøre Campbell Soup mere attraktiv for købere.

Men at sælge de nævnte aktiviteter er muligvis ikke nok til at tilfredsstille investoraktivisten Daniel Loeb og storaktionæren George Strawbridge, der presser på for et samlet salg, skriver avisen.

Har ejet Kelsen i fem år

Nr. Snede-virksomheden har levet en ombrust tilværelse, siden Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) tilbage i 1980'erne købte en ejerandel i Kelsen og derefter fusionerede selskabet med konkurrenten Bisca i år 2000.

I årene efter forsøgte man uden held igen at sælge den samlede virksomhed, og i 2004 blev den så splittet i to selvstændige selskaber.

I årene efter 2004 sad tidl. Parken-formand Flemming Østergaard for bordenden som bestyrelsesformand i Kelsen, der kom i økonomiske uføre, inden Østergaard igen røg ud, og Kelsen havde held med en få skuden vendt.

I 2013 købte Campbell Soup så Kelsen for 1,5 mia. kr. Sælgeren var LD Equity I - en kapitalfond, som LD ejer 76 pct. af.

Kelsen Group tjente i finansåret 2016/2017 277 mio. kr. før skat, hvilket var en fremgang på 65 pct. i forhold til samme periode året før. En del af den store forandring de to år imellem handler dog om frasalget af en virksomhed. Omsætningen udgjorde i regnskabsåret 986 mio. kr., hvilket var mindre end året før, men nogenlunde på niveau med de foregående regnskabsår.

Aktivistisk hedgefond vil have Campbell Soup solgt

Aktivistisk investor vil lægge pres på Kelsen-ejere

Campbell Soup kan blive presset til salg 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier