FødevareWatch

Overskuddene falder: Mindre luksus til fabrikanter af luksuschokolade

Danskernes voksende hang til noget godt til den søde tand har de senere år givet vind i sejlene til en stribe danske fabrikanter af luksuschokolade og luksusslik. Men de gode regnskabsresultater fik en ende i 2017. Overskuddene hos de mellemstore etablerede fabrikanter faldt brat.

Foto: Ritzau Scanpix/Kristian Brasen

Overskuddene hos en række mellemstore danske fabrikanter af luksuschokolade og -slik dykkede kraftigt i 2017. FødevareWatch har set nærmere på regnskabsresultaterne i seks af disse selskaber, hvor det samlede overskud efter skat faldt med hele 63 pct. fra 2016 til 2017.

Selskaberne bag gourmetprægede mærker som Frellsen, Johan Bülow, Summerbird, Peter Beier, Spangsberg og Sv. Michelsen fik i 2016 et samlet overskud på 68,5 mio. kr., men det var i 2017 reduceret til 25,5 mio. kr. Tendensen er meget klar: Overskuddet efter skat falder hos fem ud af seks selskaber. Kun hos det mindste selskab, Sv. Michelsen Chokolade, vokser det i øvrigt meget beskedne nettoresultat.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier