FødevareWatch

2500 kr. i bøde for at gøre 174 ton polske laks danske

Anklagemyndigheden krævede en bøde svarende til forjenesten på 793.000 kr., men fiskeeksportør slap med en bøde på 2500 kr. for at sælge polske laks med danske mærkater i Australien.

Foto: Colourbox

En dom fra byretten i Esbjerg har givet en ejeren af et nu konkursramt fiskeeksportfirma en bøde på 2500 kr. for at gøre 174 ton polske laks danske, når de kom til salg i Australien. Anklagemyndigheden havde ellers krævet, at bøden skulle svare til den anslåede fortjeneste på 793.000 kr., skriver Ekstra Bladet.

Byretsdommeren godtog ikke kravet om, at bøden skulle svare til fortjenesten, sådan som udfaldet har været af tidligere straffesager om fødevaresvindel. Og derfor er chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, Michael Rosenmark, utilfreds.

"Vi er overraskede og chokerede over, at han ifølge byretsdommen skal slippe med at betale 2500 kroner for med vilje at snyde ved at forsyne knap 174 tons polskproducerede laks med danske certifikater, hvilket har givet ham en fortjeneste på mindst 793.000 kroner," siger han til Ekstra Bladet, der skriver, at ankefristen udløber på onsdag.

Skuffende tal fra verdens største lakseopdrætter

Amanda Seafoods' norske ejere er klar med potent vækstplan

Fiskefirma med kort levetid tabte store penge 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier