FødevareWatch

Lasagne-Uber: Nu må vi sælge mad til hinanden

I dag bliver det lovligt for danskere at sælge madretter videre til fremmede, skriver Politiken fredag.

Foto: Colourbox

Tilbage i foråret 2014 fik to private borgere uafhængigt af hinanden et ubehageligt besøg fra Fødevarekontrollen. De to havde solgt for meget mad til andre brugere via en deleportal for madlavning, Dinnersurfer.

Besøget kostede 1.200 kroner i kontrolgebyr, skabte stor uro hos de 700 ’kokke’ på Dinnersurfer og var med til at lukke et gryende AirbnB-agtigt marked, hvor folk solgte deres overskydende aftensmad til andre i nabolaget.

I dag, fire år senere, bliver det lovligt for dig og mig at sælge madretter videre til fremmede, skriver Politiken fredag. Fødevarestyrelsen ændrer på vejledningen, så alle private nu en gang om ugen må udbyde måltider til andre private. Før hed reglen 10 gange om året og var tænkt til folk, der har madboder på loppemarkeder og lignende.

Der er en begrænsning, så man højst må sælge 4-5 måltider om ugen. Her kan et måltid være alt fra en porretærte, et surdejsbrød og en pose med 40 frikadeller til et helt måltid med hummer, boeuf mignon og is til 500 kroner kuverten.

"Vi har et ganske stort madspild på mange niveauer i samfundet, blandt andet der hvor vores egen mad ryger i skraldespanden i stedet for i munden på nogen. Når noget er tilovers, skal man kunne dele det med naboen. Der er også dem, der går med en lille kok i maven og har lyst til at teste, hvor langt det rækker, og her kan det være et sted at starte", siger fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til Politiken. Han kalder det "en Lasagne-Uber" med henvisning til kørselstjenesten Uber.

Det er også en måde at tjene nogle ekstra penge på – op mod 100.000 kroner om året ifølge Fødevarestyrelsens overslag.

(Denne artikel er en tophistorie fra Politiken distribueret af Ritzau.)

Walmart og Aldi vil levere dagligvarer til døren i USA

McDonalds vil levere burgere til døren

Just Eat træder ind i fornemt selskab 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier