FødevareWatch

Brian Mikkelsen bliver direktør for Dansk Erhverv

Erhvervsministeren stopper, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går til dronningen torsdag.

Ritzau Scanpix/Philip Davali
Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal være ny direktør i Dansk Erhverv, oplyser brancheorganisationen. Han afløser Jens Klarskov.

Brian Mikkelsen udtræder derfor både af regeringen og Folketinget, oplyser Statsministeriet. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går til dronningen torsdag, oplyses det.

"Efter mange spændende og interessante år i politik er tiden inde til at prøve kræfter med nye udfordringer," udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse:

"Jeg kender jo Dansk Erhverv rigtig godt, ikke mindst formandskabet, forretningsudvalget og bestyrelsen og de virksomheder, de repræsenterer i Dansk Erhvervs folkevalgte organer."

Brian Mikkelsen blev erhvervsminister den 28. november 2016, hvor han afløste Troels Lund Poulsen (V), der var blevet udnævnt til erhvervs- og vækstminister da Lars Løkke Rasmussen dannede regering 28. juni 2015.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen oplyser, at han i morgen går til Dronningen "for at justere regeringens sammensætning".

Brian Mikkelsen har haft en helt central position i regeringen. Ud over at være erhvervsminister har han også været medlem af regeringens koordinationsudvalg, økonomiudvalg, EU-implementeringsudvalg og ministerudvalget for offentlig fornyelse.

"Erhvervsminister Brian Mikkelsen har meddelt mig, at han ønsker at udtræde af regeringen og Folketinget for at tiltræde som administrerende direktør i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv," lyder det i en udtalelse fra Statsministeren, der fortsætter:

"Brian Mikkelsen har igennem mange år været en dygtig og engageret minister. Han brænder for at gøre en forskel – og har gjort det både som kultur-, justits-, økonomi- og erhvervsminister igennem en lang årrække."

Dansk Erhvervs hidtidige direktør, Jens Klarskov, fratræder "efter gensidig aftale", fremgår det af en pressemeddelelse fra organisationen.

Dansk Erhvervs formand, Jens Mathiesen, forklarer, at tiden er inde til at lade nye kræfter træde til.

"Derfor er det en stor glæde, at Brian Mikkelsen har takket ja til posten som Dansk Erhvervs nye administrerende direktør og til at stå i spidsen for den fortsatte markante udvikling af Dansk Erhverv," udtaler Mathiesen.

"Han er den bedst tænkelige person til at stå i spidsen for Dansk Erhverv fremadrettet," mener formanden.

Brian Mikkelsen åbner for lavere afgift på øl

Alt om de danske fødevareudbud

Regeringen kan komme i mindretal i sag om fødevareudbud

Forenklingsudvalg anbefaler nedlukning af regionale vækstfora og vækstråd

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier