FødevareWatch

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 mio. kr. for den hyldede gourmetrestaurant Noma.

Rene redzepi, stifter af Noma Foto: Jens Dresling

Den københavnske gourmetrestaurant Noma holdt lukket det meste af sidste år, og det har sat præg på ejerselskabets regnskab.

Årets resultat i 2017 blev et underskud på 1,7 mio. kr. for selskabet Noma af 2003 ApS, der blandt andet driver restauranten Noma i København. Det viser regnskabet, som lørdag er offentliggjort.

"Selskabets resultat og økonomiske udvikling var udfordret i år 2017 som følge af lukning af restaurant Noma i februar 2017 og genåbning i år 2018."

"Selskabet forventer et positivt resultat for det kommende år," lyder det i regnskabet.

2017 kostede på egenkapitalen i selskabet, men der er dog fortsat en god formue at tære på. Den lød ved årets afslutning på knap 4,4 mio. kr. mod cirka seks mio. kr. i 2016.

Til sammenligning blev det til et overskud på 357.929 kroner hos Noma i 2016, hvor den københavnske restaurant også holdt en del af året lukket, men til gengæld åbnede en midlertidig restaurant i Sydney, Australien.

Chefkok og medstifter René Redzepi gjorde noget lignende i 2017, hvor han sammen med de ansatte tog til Tulum i Mexico og åbnede en midlertidig restaurant fra 12. april til 28. maj.

Noma, som er en sammentrækning af "nordisk" og "mad", er flere gange kåret som verdens bedste restaurant af Restaurant Magazine.

Restauranten har tidligere haft to michelinstjerner, men har mistet dem som følge af den midlertidige lukning.

I februar 2017 havde restauranten sin sidste åbningsdag i Strandgade på Christianshavn, hvor den har haft til huse siden åbningen.

I februar 2018 åbnede Noma på en ny adresse på Refshaleøen i København.

Noma af 2003 ApS er 100 pct. ejet af Noma Holding, der rummer alle Nomas restauranter og aktiviteter - deriblandt også den relativt nyåbnede "108".

Noma Holding er ejet af stifteren René Redzepi, Claus Meyer, designmillionæren Kristian Byrge og kapitalfonden Overture Hospitality Capital.

/ritzau/

Københavnerbageri drømmer om at blive "den nye Juno"

Ambitiøst dansk brødkoncept lander millioninvestering

Madanmeldere overvejer at sprænge skalaen efter Noma-besøg

Her er alle årets danske michelinstjerner

Forsiden lige nu

Sådan er Them Andelsmejeri kommet i gang med det kinesiske marked

Kinesernes skepsis over for den lokale fødevaresikkerhed har fået Them Andelsmejeri til at se mod Asien. Mejeriet har indgået en alliance med en dansk kender af det kinesiske marked og har nu eget kontor i Shanghai. Med direktørens ord har mejeriet "en mærkbar omsætning" i Kina.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier