FødevareWatch

Danish Food Cluster indgår israelsk partnerskab

Den danske klyngeorganisation har indgået et større partnerskab med "israelsk super-klynge". Planen er, at det skal få fødevareinnovationerne til at strømme imellem de to lande.

"En motorvej som skal få fødevareinnovationen til at strømme mellem en af verdens førende start-up klynger og den danske fødevaresektor."

Der er fart på ambitionerne bag det nye partnerskab, som organisationen Danish Food Cluster har etableret med The Kitchen og Israel Initiative 2020 fra den israelske fødevareteknologiklynge.

Ifølge adm. direktør i Danish Food Cluster, Lone Ryg Olsen, vil det nye partnerskab med The Kitchen, der har base i det startup-ivrige Tel Aviv, kunne bringe "banebrydende ideer, innovative partnere og nye forretningsmuligheder" til den danske fødevaresektor.

"Hvis vi skal beholde vores position som førende indenfor fødevareinnovation, så er vi nødt til at være på forkant med ny teknologi og trends, og ingen kunne være bedre udrustet til at udfordre os samt vokse med os end den sydende fødevareteknologi scene i Israel," udtaler hun i en meddelelse.

Flere rapporter har af mange omgange rangeret Israel som verdens nummer et, når det kommer til andelen af venturekapital per indbygger.

Som udløber af det nye partnerskab vil en række israelske startups og investorer, heriblandt Jerusalem Venture Partners, gæste Aarhus i september til European Food Venture Forum, skriver organisationen, der har fået mod på meget mere i internationale henseender.

"Vi tror at denne alliance kan udvides til at dække nogle af de største fødevareklynger i verden – voksende ideer, investeringer og talent, ikke kun for forretningens skyld men også for at tilvejebringe de tiltrængte globale fødevare løsninger," udtaler Lone Ryg Olsen.

Visioner om ny nordvestjysk fødevareklynge lagt frem

Millionstøtte til to danske start-ups

Dansk fødevarekonkurrence tiltrækker internationale studerende

KMC vil have mere ud af kartoflerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier