FødevareWatch

Dueholm har succes med dansk økoproduktion i Kina

Ægproducenten Dueholm, der er den tredjestørste producent i Danmark, har med succes etableret økologisk produktion i Kina efter danske forskrifter.

Foto: Rasmus Baaner/Polfoto

Flere omgange med fugleinfluenza på dansk og nordeuropæisk grund havde nær udviklet sig til at være en kæp i hjulet for ægproducenten Dueholms planer om et økologisk indtog i Kina. Men en løsning, hvor man i stedet etablerede en økoproduktion efter dansk model i Kina har vist sig også at være en god idé.

Det skriver Børsen.

I marts fik det dansk-kinesiske joint venture Dueholm-Wuhan Organic Agriculture Company en kinesisk økologisk certificering på de æg, som siden nytår er blevet produceret på den første gård i Kina, hvor selskabet har 5000 høns.

"Det hele skulle jo laves efter danske forskrifter, så vi kunne garantere, at æggene fra den farm ville have samme kvalitet, som var de kommet fra en økologisk gård i Danmark. Og det er lidt af en udfordring i et land som Kina, hvor mange landbrugsarealer er stærkt forurenede. Derudover måtte vi have kinesiske landbrugskandidater til oplæring på vores gård i Danmark, så produktionen i Kina kunne leve op til dansk standard," siger Peter Mose Larsen, koordinator for det danske-kinesiske joint venture, til avisen.

Ifølge Peter Mose Larsen kan partnerskabet slet ikke følge med efterspørgslen på de "danske" æg, og derfor er der allerede nu planer om at bygge flere gårde. Dueholm-Wuhan Organic Agriculture Company blev etableret i 2014.

Kinesere foretrækker importerede mejeriprodukter

Flere ægproducenter får velfærds-mærke

Danske økologiske æg hitter hos kineserne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier