FødevareWatch

Mange dage med høje temperaturer giver kort jordbærsæson

Der er ikke udsigt til, at danskernes jordbærsæson bliver en særlig lang en af slagsen i år. Det varme forsommervejr har gjort alle bær modne på en gang, og det lægger pres på avlere og handlende.

Foto: Claus Pedersen/ L&F

Som dansk jordbærproducent er man klar over, at det er i højsæsonen, at arbejdstimerne skal bruges og pengene skal tjenes, men i år er det svært at få timer og planlægning til at passe sammen.

Til TV2 siger analysechef i Coop, Lars Aarup, at det varme vejr i den seneste måneds tid har gjort, at næsten alle danske jordbær bliver modne og plukkeklar på en gang, og det udfordrer såvel producenter som detailhandlende.

"Lige nu er det så varmt, at jordbærrene også modner om natten. Så vi får langt flere jordbær ind end beregnet.  Det ser næsten ud, som om alle jordbærrene kommer på én gang. Den weekend, vi går i møde, bliver en af de største jordbærweekender i mands minde," siger Lars Aarup til TV2.

Normalt forsøger avlerne med forskellige bærsorter at sprede modningen, så der i hele perioden fra juni til slutningen af juli er modne bær i rækkerne, men det har varmen altså rodet med i år.

Ung cocktail-virksomhed fordobler underskuddet

Dagligvarebutik fjerner 200 ton plast fra frugt og grønt

Ærø-iværksætter: Spis nu noget, der er ordentligt!

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier