FødevareWatch

Starbucks' grundlægger træder tilbage

Howard Schultz, der startede kaffekæden for snart 40 år siden, træder senere på måneden tilbage fra sin nuværende position som bestyrelsesformand i Starbucks.

Foto: Ted S. Warren/AP Photo/Polfoto/Arkiv

Kaffekæden Starbucks' grundlægger, Howard Schultz, træder tilbage som formand for selskabet.

Det oplyser Starbucks i en meddelelse mandag. I Schultz' sted udpeges Myron Ullman, mens Mellody Hobson udpeges til næstformand.

Det er næsten 40 år siden, at iværksætteren Howard Schultz startede Starbucks som sin version af den klassiske italienske café. Siden da har kæden bredt sig ud over kloden, haft mere end to millioner skiftende ansatte, og aktien i selskabet er steget 21.000 pct. siden børsnoteringen i 1992.

Howard Schultz har dog trukket sig tilbage en gang tidligere. Her var han helt væk fra koncernen i otte år. Men kort efter finanskrisen led virksomheden blandt andet på grund af sin ekspansion i udlandet , der ikke gav det ventede afkast. Det fik grundlæggeren til at vende tilbage som rorgænger i januar 2008. I april 2017 trådte han dog igen ned fra posten som CEO.

Howard Schultz vil, når han træder tilbage fra bestyrelsen, få ærestitlen "formand emeritus" i selskabet fra den 26. juni 2018.

Starbucks har mere end 28.000 forretninger i 77 lande. Alene i USA findes 15.000 forretninger, hvoraf Starbucks selv driver de 8.000, mens de øvrige er opereret af partnere i lufthavne, supermarkeder, hoteller, universiteter etc.

Howard Schultz er tidligere blevet kåret som en af de mest indflydelsesrige mennesker i verden af Time og til årets forretningsperson af Fortune.

Starbucks har betalt en dummebøde i sagen om den helt sorte anholdelse

Starbucks-topchef har tjent over 1 mio. kroner om dagen

Afgående Starbucks-chef skal gentænke 6000 nye kaffebutikker

Starbucks mister topchef og aktien dykker

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier