FødevareWatch

Folketinget strammer kursen over for vaneforbrydere i fødevarebranchen

Fødevarevirksomheder, der ikke følger reglerne, skal nu straffes hårdere. Det vedtog et enigt Folketing tirsdag.

Foto: Colourbox

Samtlige partier i Folketinget har vedtaget, at fødevarevirksomheder, som for eksempel restauranter, der "igen og igen" overtræder fødevarereglerne og ikke er "uimodtagelige overfor råd, vejledning og sanktioner" kan risikere karantæne i op til seks måneder

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

"Der findes desværre et mindre antal virksomheder, som er blottet for sund fornuft, når det gælder fødevaresikkerhed. Jeg er tilfreds med, at de brodne kar, som bliver ved med at overtræde reglerne, nu kan blive mødt med endnu hårdere virkemidler, så vi kan få dem stoppet," udtaler miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i meddelelsen.

Udover karantæne kan de virksomheder Miljø- og Fødevareministeren ministeren omtaler blive underlagt at betale forhøjede bødestørrelser, og de nye regler giver mulighed for at pålægges daglige bøder for hver dag, en virksomhed ikke følger Fødevarestyrelsens påbud eller forbud.

"Langt de fleste fødevarevirksomheder lever op til reglerne og har styr på tingene. Den skærpede kurs er målrettet de få, som sætter forbrugernes sikkerhed over styr," siger Jakob Ellemann-Jensen.

De nye regler træder i kraft fra den 1. juli i år, fremgår det.

EU vil bekæmpe madsvindel med nyt videnscenter

Billigt sprøjt forklædt som Amarone

Abekød og falsk honning beslaglagt i stor international aktion 

Fusk: Grisekød dyppet i kemikalier giver røde bøffer 

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier