FødevareWatch

Kødmarked præget af europæisk uro og frygt for svinepest

Det europæiske marked for svinekød er for tiden uroligt, skriver Danish Crown i en markedsberetning. Blandt andet er det præget af det seneste svinepestfund i Ungarn.

Foto: Danish Crown/PR

Bred europæisk uro sætter sit præg på markederne for svinekød i blandt andet Tyskland og Frankrig, hvor der er blevet pillet lidt ved noteringerne til svineproducenterne.

Uroen er blandt andet forårsaget af det seneste fund af afrikansk svinepest i Ungarn, som er med til at lægge et mindre pres på de europæiske priser. Derudover er priserne på skinker unormalt lave for årstiden, skriver Danish Crown i en markedsberetning, hvor det også fremgår, at koncernen fastholder noteringen på det nuværende niveau i de kommende to uger.

"Bredt set er der uro på det europæiske marked, fordi efterspørgslen ikke udvikler sig på samme måde, som vi traditionelt har set. På den ene side er grillsæsonen skudt i gang, og det er godt for salget af den foreste del af grisen, men omvendt er priserne på skinker unormalt lave for årstiden, og det presser mange af vores kollegaer," udtaler Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crown Pork.

"For to uger siden blev der konstateret Afrikansk Svinepest i Ungarn og det har skabt lidt uro, fordi Ungarn stort set ikke kan eksportere ud af EU, og de varer forsøger de nu at sælge i Europa," hedder det videre fra Søren Tinggaard.

Til landene ud af Europa er der fin efterspørgsel fra Japan, mens salget til Kina er relativt trægt, skriver slagterikoncernen, der for øjeblikket er ved at lukke regnskabsbøgerne for første halvår af 2017/18-regnskabet.

Nedturen fortsætter i HKScan

Danish Crowns vækst leder an i tysk slagterisektor

Naboklager udløser trecifret millionbøde til verdens største slagterikoncern

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier