FødevareWatch

DNB: Vækstudsigter i Chr Hansen fortjener høj værdiansættelse

Med Chr. Hansen-regnskabet for andet kvartal i bakspejlet vurderer finanshuset DNB, at fokus nu skifter mod selskabets kapitalmarkedsdag 18. april.

Det norske finanshus DNB er vendt rundt i sit syn på Chr. Hansen-aktien efter onsdagens regnskab fra ingredienskoncernen og anbefaler nu "køb" mod tidligere "sælg".

Det sker efter en analyse af vækstudsigterne, der også har ført til en forhøjelse af kursmålet for aktien til 620 kr. fra tidligere 490 kr.

"Baseret på vores vækstanalyse er vi blevet mere tillidsfulde i forhold til vækstudsigterne og marginforbedringer, hvilket vi vurderer berettiger til en "premium" værdiansættelse tættere på et historisk højt niveau," begrunder DNB i en analyseopdatering.

Med regnskabet for andet kvartal i bakspejlet vurderer finanshuset, at fokus nu skifter mod selskabets kapitalmarkedsdag 18. april.

Ved den lejlighed venter DNB, at Chr. Hansen vil hæve femårsprognosen for Food Cultures & Enzymes-divisionen, mens målene for Health & Nutrition kan blive sænket - med uændrede udsigter for koncernen samlet set.

"Vi vurderer, at dette vil eliminere usikkerheden om de langsigtede vækstudsigter," skriver DNB endvidere som forklaring på finanshusets mere positive holdning.

Chr. Hansen nåede i andet kvartal en omsætning på 263,7 mio. euro, mens analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet en omsætning på 268,3 mio. euro.

Samtidig lød driftsoverskuddet, EBIT, før særlige poster på 71,2 mio. euro, hvor der var ventet et plus på 73 mio. euro. Selskabet fastholdt forventningerne om en vækst på 8-10 pct. for hele året og en EBIT-margin omkring 28,9 pct.

Chr. Hansen-aktien faldt en overgang 6,1 pct. i onsdagens handel efter regnskabet, men endte til sidst 0,7 pct. højere i 540,20 kr.

Torsdag stiger den yderligere 3,5 pct. til 559 kr.

 

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier