FødevareWatch

Chr Hansen lander marginalt svagere omsætning og indtjening

Chr. Hansen kommer en my svagere ud af andet kvartal, men fastholder de samlede forventninger til 2017/18.

Foto: Chr. Hansen

Chr. Hansen kom marginalt svagere ud af andet kvartal af det skæve regnskabsår 2017/18 end ventet hos analytikerne.

Omsætningen landede på 263,7 mio. euro, og overskuddet af primær drift (EBIT) før særlige poster lød på 71,2 mio. euro, fremgår det af regnskabet fredag morgen.

Til sammenligning havde analytikerne set frem til en omsætning på 268,3 mio. euro og et EBIT-overskud før særlige poster på 73,0 mio. euro, viser estimater fra Ritzau Estimates.

I samme periode året før var omsætningen på 259,4 mio. euro, og der var et overskud på driften på 70,1 mio. euro.

Den organiske vækst var i kvartalet på 9 pct. mod konsensus om en organisk vækst på 9,3 pct. I andet kvartal 2016/17 var den organiske vækst på 9,0 pct.

EBIT-marginen før særlige poster landede på 27,0 pct. mod konsensus om 26,9 pct. og en margin på 27,0 pct. for et år siden.

Kulturdivisionen præsterer som forventet

Chr. Hansens største forretningsdivision, Food Cultures & Enzymes, nåede i andet kvartal af 2017/18 en omsætning på 153,7 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 47,6 mio. euro.

Den solide udvikling fra første kvartal fortsætter ind i andet kvartal med kraftig vækst i Food Cultures & Enzymes fra alle produktkategorier og regioner.

Cees de Jong, topchef Chr. Hansen

Divisionen, som blandt andet sælger enzymer og kulturer til mejeriindustrien, klarede sig dermed stort set som ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med en omsætning på 154,4 mio. euro og et primært driftsresultat på 47,1 mio. euro.

Omsætningen i Food Cultures & Enzymes steg fra 146,6 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, hvor divisionens driftsoverskud lød på 44,7 mio. euro.

EBIT-marginen i kulturdivisionen endte i kvartalet på 31 pct. Der var ventet en overskudsgrad på 30,8 pct. blandt analytikerne. I samme periode for et år siden var overskudsgraden på 30,5 pct.

Organisk var divisionens vækst på 12 pct. i kvartalet mod forventningen om 10,2 pct. i andet kvartal 2016/17 og en organisk vækst på 8 pct. i kvartalet 2016/17.

"Den solide udvikling fra første kvartal fortsætter ind i andet kvartal med kraftig vækst i Food Cultures & Enzymes fra alle produktkategorier og regioner," siger topchef Cees de Jong i en kommentar til regnskabet.

Farvedivision skuffer på resultaterne

Chr. Hansens farvedivision, Natural Colors, klarede sig svagere end ventet i regnskabsårets andet kvartal.

Omsætningen faldt til 52,8 mio. euro, mens det primære driftsresultat (EBIT) faldt til 5,0 mio. euro i divisionen, der producerer naturlige farvestoffer til fødevareindustrien.

Til sammenligning var der ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 56,1 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 6,9 mio. euro.

I samme periode for et år siden lød omsætningen på 54,2 mio. euro, hvilket blev vekslet til et driftsresultat på 6,8 mio. euro.

EBIT-marginen i Natural Colors var på 9,5 pct. Analytikerne havde set en overskudsgrad på 12,3 pct. I andet kvartal for et år siden var EBIT-marginen 12,5 pct.

Den organiske vækst landede på 4 pct. i kvartalet. Her havde analytikerne ventet 9,2 pct. mod 9 pct. i samme kvartal året før.

Fastholder forventningerne til 2017/18

Chr. Hansen holder fast i sine forventninger til regnskabsåret 2017/2018 i forbindelse med regnskabet for andet kvartal, der er offentliggjort onsdag morgen.

Dermed regner ingredienskoncernen stadig med at ramme en organisk salgsvækst på mellem 8 og 10 pct. og en driftsmargin, EBIT-margin, på omkring 28,9 pct., som var niveauet i 2016/17.

Aktieanalytikere adspurgt af Ritzau Estimates ventede forud for regnskabet en organisk vækst på 9,1 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på 28,9 pct. for hele det skæve regnskabsår.

Koncernen venter desuden frie pengestrømme på samme niveau som de 188 mio. euro, som selskabet realiserede året før.

Optakt til Chr Hansen-regnskab: Fokus på væksten i forretningen

Chr Hansen vil have have fat i mejeriernes børnebægre

Chr. Hansen-konkurrent både sælger og tjener over forventning

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier