FødevareWatch

Burgerkæde skærper det vegetariske salg i Skandinavien

Den svenske burgerkæde Max udvider det vegetariske sortiment. I 2022 skal halvdelen af de solgte varer være vegetariske.

Foto: JENS DRESLING/POLFOTO/ARKIV

Burgerkæden Max, der har tre restauranter i Danmark, udvider udbuddet af vegetariske produkter inden for burgere, nuggets og dips.

Det sker som et led i kædens bestræbelser på, at halvdelen af kædens salg skal være vegetarisk i 2022.

"Det bedste, vi kan gøre for klimaet lige nu, er at sørge for at vores grønne burgere smager mindst lige så godt som vores oksekødsburgere. Nu sætter vi hastigheden et gear op for at komme nærmere vores mål om, at i 2022 skal halvdelen af vores salg være andet end rødt kød," siger Richard Bergfors, der er øverste chef for Max, i en pressemeddelelse.

Max omsatte for 2,8 mia. SEK i 2016. Kæden har i alt 130 fordelt over Sverige, Norge, Danmark og Polen.

Max lancerede første gang vegetariske burgere i 2016, oplyser kæden.

Svensk burgerkæde satser massivt på Polen

Vanskelig brødfusion bag ambitiøs ny fødevarekoncern

Svensk burgerkæde skruer op for vegetarsats

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier