FødevareWatch

Stryhns får markant bøde for muggen mayonnaise

Skimmel i et parti mayonnaise fra Graasten Salater har kostet ejeren Stryhns en bøde på 80.000 kr., fordi man undlod at trække varer tilbage.

Foto: Jan Dagø/Polfoto/Arkiv

Fødevarestyrelsen har sendt en bøde på i alt 80.000 kr. til Graasten Salater for ikke at have kaldt et stort parti mayonnaise tilbage, efter flere kundehenvendelser om, at der var skimmel i produkterne.

Det skriver Jyskevestkysten.dk.

Ejerne i Stryhns har accepteret bøden, men fødevareproducenten er ikke tilfreds med, at den har fået kritik for, at vurdere alvorligheden af skimmelvækst i partiet med mayonnaisen for "lille".

"Der ikke andre muligheder end den visuelle til afgøre det her. Vi er selv meget opmærksom på, at der ikke er problemer med vores produkter, men ligesom der kan være skimmel på rugbrød, så er der fra tid til anden også risiko for skimmel i mayonnaisen. Skimmel kan ikke ses, det findes i luften, og der kan ske en forurening fra luften til produkterne," siger Rie Sørensen, kvalitetschef i Stryhns, til avisen.

Stryhns har rettet henvendelse til Fødevarestyrelsen omkring baggrunden for bøden.

Strejkende fødevarekontrol kan lamme danske slagterier

200 fluer i kebabkøkkenet – og 17 grader varm laks i sushibarens køledisk

Skimmelsvamp i hip øko-drik koster dyrt for producent

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier