FødevareWatch

Fejlslagne investeringer koster universitet 6,7 mia kr

Det kendte amerikanske Harvard Universitet har tabt store summer på blandt andet fejlslagne brasilianske fødevareinvesteringer, skriver Bloomberg.

I stedet for almindelige investeringsobjekter i aktier, obligationer og fast ejendom kastede de investeringsansvarlige på Harvard Universitet sig tilbage i 2012 over store landbrugs- og fødevareinvesteringer i blandt andet det nordøstlige Brasilien.

Det viste sig at være en særdeles dum idé, skriver Bloomberg.

Belagt med en tro på, at det i forvejen hovedrige universitet kunne trække nogle hurtige og store resultater ud af investeringer i naturressourcer, har den ansvarlige N.P. Narvekar ifølge mediet nedskrevet værdien af porteføljen med i alt 1,1 mia. dollars (6,7 mia. kr.) til 2,9 mia. dollars (17,5 mia. kr). Investeringen i Brasilien, som blandt andet skulle give en produktion af tomatpasta, ethanol og sukker, lød på samlet 150 mio. dollars, eller godt 907 mio. kr. er nu tabt, skriver Bloomberg.

Ifølge hjemmesiden har Harvard på trods af de massive investeringer kun haft held til at trække 25 mio. dollars hjem til universitetet.

EU forbereder sig på handelskrig med USA over høje toldtariffer

Nestlé rammer uden for skiven efter svag afslutning på 2017

Topnavn i asiatisk supermarkedsgigant dømt for korruption

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier