FødevareWatch

Noma-kok skal hjælpe Oslo-båden til Michelin-niveau

Det kulinariske niveau på færgerne mellem København og Oslo skal op i fart, og derfor har DFDS hyret topfolk til skibsrestauranten.

Buffet-restauranterne og den hurtige franske hotdog får i fremtiden ledsagelse af mad, som peger i en noget anden retning, når kokkene Søren Westh og Christian Mortensen træder med ombord på Oslo-båden fra København.

Af en meddelelse fremgår det, at DFDS med hjælp fra den tidligere Noma-kok Søren Westh, der er tilknyttet som konsulent og kreativ direktør i virksomheden .506, vil gøre Marco Polo-restauranten ombord til et sted, hvor man også nærmer sig de Michelin-stjerner, som senere mandag bliver uddelt.

Sammen med køkkenchef Christian Mortensen, der ligeledes har flere stjernerestauranter med sig i erfaringstasken, er det forhåbningen, at man kan nå rigtig højt.

"Vi synes selv, vi har et rigtig fint niveau i Marco Polo, men vi kunne godt tænke os at løfte det til noget endnu højere. Faktisk har vi fået den vilde idé, at vi skal op på et niveau, som er Michelin-kvalitet. Nu må vi se, om ambitionen holder," udtaler Kevin Thyge Helsinghof, global sales director hos DFDS.

Det nye menukort, som skal redde de to Oslo-skibe restaurantmæssig anerkendelse, er ifølge planen klar den 1. maj 2018.

"Ambitionerne for den nye Marco Polo er ikke små. Men det kommer udfordringerne heller ikke til at være – især hvis de vil op i restauranternes topliga. Omgivelserne er udfordrende. De er på vand. Der er to både, så det er to restauranter med i alt fire hold, der hver arbejder 14 dage af gangen, der skal trænes og oplæres. Og når man vil lave storslåede kulinariske oplevelser, betyder omgivelserne også rigtig meget," udtaler Søren Westh i meddelelsen.

Michelinguiden giver travle borde på restauranterne

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Carlsberg vil indtage Michelin-restauranter med nye øl

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier