FødevareWatch

Knuthenlund ophæver Irma-aftale og søger 60 mio kr

Mod forventningen lykkedes det heller ikke i 2017 for Knuthenlund Gods at lave overskud, og ejer Susanne Hovmand-Simonsen leder nu efter investor, der kan bidrage med omkring 60 mio. kr.

Foto: Majken Søndergaard Nielsen

På trods af priser og hæder må Susanne Hovmand-Simonsen, der ejer Knuthenlund Gods på Lolland sande, at det fortsat er svært at holde den økologiske produktion af blandt andet mejeriprodukter økonomisk oven vande.

Efter i alle år siden 2009 at have leveret underskud meddelte ejeren ellers sidste år, at 2017 skulle være det første år i plus, men sådan er det ikke helt gået, skriver Berlingske.

Ifølge avisen har Knuthenlund Gods i 2017 lidt et millionunderskud, og Susanne Hovmand-Simonsen har indledt jagten på en eller flere investorer, som kan skyde omkring 60 mio. kr. ind i selskabet.

Som en af hovedårsagerne til, at det ikke går som forventet, fremhæver hun, at partnerskabsaftalen med Coop, som blev indgået i 2016 har låst Knuthenlund-produktionen.

"Coop har lavet flere store omorganiseringer. Samarbejdet med Irma skulle løfte Knuthenlunds omsætning, men endte med at spænde ben for os, da vi ikke kunne sælge vores varer andre steder. Vi måtte dog godt sælge til specialbutikker. Irma har givet os OK-priser. Men på grund flere omorganiseringer i Coop har Irma været så optaget af egne interne forhold, at de i 2017 ikke har formået at levere den omsætning på vores produkter, vi i fællesskab havde planlagt," siger Susanne Hovmand-Simonsen til avisen.

Eksklusivaftalen med Irma er ifølge Berlingske blevet ophævet.

Knuthenlund Gods består af 960 hektar og Susanne Hovmand-Simonsen har gennem årene bl.a. investeret 30 mio. kr. i godsets mejeri. Derudover har hun åbnet et mølleri og seneste kastet sig over produktionen af kød og charcuteriprodukter.

Irma har været Knuthenlunds største kunde, men godset sælger desuden til bl.a. Michelin-restauranter i Danmark, Belgien og Holland.

Unikke partnerskaber er guld værd for Coop

Coop indgår stor kinesisk aftale og ser ny milliongevinst

Kosmiske korn og grøntsager fylder mere på butikshylderne

Ny dansk salgsplatform har målsætning om milliardsalg

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier