FødevareWatch

Britisk oksekød nærmer sig grønt lys i Kina

Kina har i årtier haft et forbud mod at importere oksekød fra Storbritannien. Et møde mellem de to landes regeringsledere kan være et afgørende skridt mod genåbne sluser.

Foto: ritzau/AP/Frank Augstein

I Kina spiser de hunde. Og nu spiser de formentlig også snart oksekød fra Storbritannien.

I hvert fald har Storbritanniens premierminister Theresa May holdt et møde med Kinas præsident Xi Jingping, hvor de to blev enige om at arbejde for at ophæve den kinesiske suspendering af britisk oksekød, som har stået på i mere end 20 år.

Det skriver Global Meat News.

Forbuddet blev oprettet efter et udbrud af kogalskab, Bovin Spongiform Encephalopati, og har stået på lige siden. I løbet af foråret 2018 vil en kinesisk delegation ifølge mediet besøge britiske farme og fabrikker, og hvis inspektionen forløber tilfredsstillende, kan det bane vejen for en ophævelse af forbuddet.

Hvis det lykkes at få forbuddet kasseret kan det ifølge vurderingen fra det britiske udvalg for landbrugsudvikling, AHDB, have en værdi af 250 mio. pund, svarende til 2,13 mia. kr., over de første fem år.

Kina åbner importlugerne for hviderussisk kød

USA og Kina indgår historisk kødaftale

Kina lukker for brasiliansk kød

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier