FødevareWatch

Arla ser brexit-toldmur koste milliarder

Bliver resultatet af Storbritanniens udtræden af EU, at der kommer en toldmur, vil det koste briterne milliarder. I Arla frygter man toldfølgerne såvel som den fremtidige adgang til arbejdskraft.

Foto: Jyllands-Posten/Polfoto

Forud for at Storbritannien om et år og et par måneder endeligt forlader det europæiske fællesskab i EU, bliver der forhandlet og lobbyet i stor stil om, hvordan fremtiden skal være for ikke mindst de store internationale virksomheder og koncerner, der har forretning og datterselskaber i det britiske.

Til Berlingske siger Tomas Pietrangeli, chef for Arla i Storbritannien, og som også leder selskabets britiske brexit-taskforce, at man i selskabet, som i 2016 omsatte for omkring 20 mia. kr. i landet, frygter, at forhandlingerne mellem EU og den britiske regering ikke ender med en endelig handelsaftale.

"Største risiko for Arla er helt klart, at der ikke bliver indgået en aftale og indført told på import og eksport af varer til og fra Storbritannien. Det absolut vigtigste for os er, at den britiske regering får forhandlet en handelsaftale med EU på plads. Næstvigtigst er, at vi fortsat har adgang til kvalificeret arbejdskraft. Den er vi meget afhængig af," siger han til avisen.

Udover arbejdet med britiske producenter og mejerier har Arla også en væsentlig eksport af skyr fra Tyskland og smør fra Danmark til Storbritannien. Varer som efter en hård brexit vil kunne være pålagt told.

Ny division skal øge væksten i Arlas britiske foodservice-eventyr

Mælkeprisen får et nyt boost

Dommedag er udsat: Briterne spiser stadig bacon

Arla klar med stor britisk strategi

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier