FødevareWatch

Dansk 'Nutella'-producent anklager svensk virksomhed for plagiat

En dansk virksomhed er havnet i strid med en svensk konkurrent om retten til navnet Proteinella.

Kosttilskudsvirksomheden Bodylab er dybt utilfreds med den svenske virksomhed Healthyco, der ligesom Bodylab sælger et produkt under navnet 'Proteinella', som markedsføres med at være sundere end Nutella og med masser protein og uden tilsat sukker.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Bodylabs advokater har selskabet sikret sig rettighederne til varemærket Proteinella ved at markedsføre det i Norden – og ved at have søgt om EU-registrering af navnet.

"Der er tale om en forrykt måde at snylte på vores produkt," siger direktør Rasmus Thorup Andersen til Ekstra Bladet.

Han er desuden vred over, at Lidl i Danmark sælger de svenske konkurrenters produkt. Lidl skriver i en mail til Ekstra Bladet, at de kigger på en henvendelse om Proteinella, men ikke har nogen kommentarer på nuværende tidspunkt.

Dansk proteinselskab skal sælges - Arla peges på som oplagt køber

Kinesisk kopi-vodka skader store brands

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier