FødevareWatch

Tre spillere i afgørende budkrig om Nestlés amerikanske slikforretning

Nestlé vil af med sin amerikanske slikdivision, og blandt de mulige købere har italienske Ferrero og amerikanske Hershey indtil mandag været de eneste interesserede. Men nu har en anden amerikansk spiller meldt sig i budkrigen.

Der er mange milliarder på bordet, når de mulige købere af Nestlés amerikanske slikforretning, som indeholder brands som Butterfinger, Nerds, Laffy Taffy og Crunch, smider bud i den store bowle.

Ifølge Financial Times har de to hidtil eneste interesserede koncerner i form af italienske Ferrero og amerikanske Hershey mandag fået selskab af en endnu en budafgiver.

Den tredje aktør i budkrigen er den amerikanske kapitalfond Rhône Capital, og de er ligesom de øvrige to klar til at lægge de omkring 2,5 mia. dollars, som med dagens kurs svarer til 15,6 mia. kr.

Det forventes, at der kommer en afslutning på forløbet i denne måned, og umiddelbart står de italienske købere fra Ferrero-koncernen stærkt, da de i dag mangler et setup for ekspansion i Nordamerika.

Men med i kulissen har Rhône Capital, der bød sig til umiddelbart efter, at de to andre aktører lagde deres bud mandag, Jim Singh, der er tidligere finansdirektør i Nestle.

Ferrero overtog i efteråret amerikanske Ferrara Candy fra Oakbrook Terrace nær Chicago, og det indikerer en seriøs italiensk interesse for at komme ind i det nordamerikanske slikmarked.

Ferrara beskæftiger på fire fabrikker 3250 mennesker, og fra start var det ifølge en meddelelse fra Ferrero meningen, at opkøbet skulle fungere som et brohoved ind i USA.

Amerikansk chokoladeproducent vil købe konkurrent for 1,6 mia dollar

Store spillere meldes interesserede i Nestlés konfekturedivision i USA

Nutella-ejer køber op i USA

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier