FødevareWatch

Tre spillere i afgørende budkrig om Nestlés amerikanske slikforretning

Nestlé vil af med sin amerikanske slikdivision, og blandt de mulige købere har italienske Ferrero og amerikanske Hershey indtil mandag været de eneste interesserede. Men nu har en anden amerikansk spiller meldt sig i budkrigen.

Der er mange milliarder på bordet, når de mulige købere af Nestlés amerikanske slikforretning, som indeholder brands som Butterfinger, Nerds, Laffy Taffy og Crunch, smider bud i den store bowle.

Ifølge Financial Times har de to hidtil eneste interesserede koncerner i form af italienske Ferrero og amerikanske Hershey mandag fået selskab af en endnu en budafgiver.

Den tredje aktør i budkrigen er den amerikanske kapitalfond Rhône Capital, og de er ligesom de øvrige to klar til at lægge de omkring 2,5 mia. dollars, som med dagens kurs svarer til 15,6 mia. kr.

Det forventes, at der kommer en afslutning på forløbet i denne måned, og umiddelbart står de italienske købere fra Ferrero-koncernen stærkt, da de i dag mangler et setup for ekspansion i Nordamerika.

Men med i kulissen har Rhône Capital, der bød sig til umiddelbart efter, at de to andre aktører lagde deres bud mandag, Jim Singh, der er tidligere finansdirektør i Nestle.

Ferrero overtog i efteråret amerikanske Ferrara Candy fra Oakbrook Terrace nær Chicago, og det indikerer en seriøs italiensk interesse for at komme ind i det nordamerikanske slikmarked.

Ferrara beskæftiger på fire fabrikker 3250 mennesker, og fra start var det ifølge en meddelelse fra Ferrero meningen, at opkøbet skulle fungere som et brohoved ind i USA.

Amerikansk chokoladeproducent vil købe konkurrent for 1,6 mia dollar

Store spillere meldes interesserede i Nestlés konfekturedivision i USA

Nutella-ejer køber op i USA

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier