FødevareWatch

Amerikanere vil sælge omdiskuterede kyllinger til briter efter brexit

Amerikanere opfordrer briterne til at bruge brexit som anledning til at slette de regler, der i EU-regi forhindrer USA i at eksportere klorvaskede kyllinger og hormonberiget oksekød til Europa.

Foto: Colourbox

Find og tryk reset-knappen ind.

Det er ifølge Finanicial Times hovedbudskabet i det signal, som den amerikanske administration har sendt til Storbritannien i forbindelse med en diskussion om, hvordan handlen mellem Storbritannien og USA i fremtiden kan se ud på fødevareområdet.

Ønsket om at slette alt og starte forfra efter brexit handler om, at EU i dag blandt andet ikke tillader import af klorvaskede amerikanske kyllinger, ligesom det ikke er muligt for amerikanerne at eksportere hormonberiget oksekød til de europæiske lande i unionen.

På spørgsmålet om det kan begrænse Storbritanniens muligheder for at kunne indgå i et større handelssamarbejde med USA efter brexit, hvis ikke man læmper på kravene, som i dag findes under EU, siger Ted McKinney fra den del af den amerikanske administration, som har med international handel med landbrugsvarer at gøre:

"Vi håber at UK vil kigge på at lave sine egene fødevarestandarder og miljøsikkerhedsprotokoller."

Han siger videre om den nuværende handel med EU:

"Vi finder det meget vanskeligt at gøre forretninger i EU, og vi håber derfor, at resetknappen i det mindste kan overvejes som en del af Brexit. Jeg tror i den grad, at nogle af de sundhedsmæssige og plantesundhedsmæssige byrder fjernes eller ændres, for der er langt større muligheder for handel mellem Storbritannien og USA."

Danskerne køber dobbelt så meget flaskevand uden brus som med brus

Yoghurt-selskab må ikke sammenligne rivalprodukt med insektspray

Amerikansk kyllingeforbrug vil slå rekord

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier