FødevareWatch

Fynsk tomatkonge bliver Europas største cannabis-producent

Gartneriet Alfred Pedersen & Søn indgår samarbejde med verdens næststørste producent af medicinsk cannabis og bliver Europas største producent af medicinsk cannabis.

Den fynske tomatkonge Mads Pedersen, der er indehaver af gartneriet Alfred Pedersen & Søn, har indgået en stor ny aftale med den børsnoterede canadiske koncern Aurora om produktion af medicinsk cannabis. Aftalen betyder, at selskabet fra Odense i løbet af de kommende år bliver Europas største producent af cannabis til medicinsk brug.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Alfred Pedersen & Søn, der foruden tomater også producerer agurker og peberfrugter, fik pr. 1. januar i år licens til at producere medicinsk cannabis under den danske forsøgsordning, og nu har selskabet altså indgået et partnerskab med et af verdens førende firmaer inden for området.

Det fælles selskab Aurora Nordic Cannabis A/S bliver fordelt, så Alfred Pedersen & Søn kommer til at eje 49 pct., mens Aurora vil eje 51 pct. Selskabet bliver etableret i Odense, hvor nybyggede og fuldt automatiserede dyrkningsfaciliteter efter to til tre byggeetaper vil nå op på omkring 93.000 kvadratmeter og gøre virksomheden til markedsleder i Europa, når byggeriet står færdigt.

"Vi er naturligvis stolte af, at vi har indgået partnerskab med verdens mest dynamiske cannabis-virksomhed. Aurora har et meget stort fokus på innovation og kvalitetsprodukter, og det flugter præcist med vores dna hos Alfred Pedersen & Søn. Det har været helt afgørende for vores valg af samarbejdspartner, at vi til hver en tid kan garantere kvaliteten og troværdigheden i vores produkter. Samtidig har vi i Aurora en partner, som kan hjælpe med at bygge Europas førende cannabis-virksomhed og indfri potentialet i vores licens," siger Mads Pedersen i pressemeddelelsen.

Samarbejde med store perspektiver

Hos Aurora ser man også Alfred Pedersen & Søn som en god samarbejdspartner.

"Samarbejdet er et stort skridt for Aurora, fordi det gør os til den ledende cannabis-virksomhed i Europa, et marked med mere end 400 millioner mennesker. Det vil effektivt accelerere vores internationale ekspansion," siger adm. direktør i Aurora, Terry Booth.

Den nye store og højteknologiske dyrkningsfacilitet får til huse i Odense og vil, når det står færdigt, skabe mellem 50 og 150 nye arbejdspladser.

Indtil det nye byggeri står færdigt i forventeligt vinteren 2019, kan Aurora Nordic Cannabis A/S fra sommeren udnytte eksisterende faciliteter nær Odense.

Fynsk tomatkæmpe hopper på cannabissen

Tomatkonge: "Det har aldrig været min drøm at overtage gartneriet"

Lave lønninger får dansk tomatkonge til at investere stort i Sverige

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier