FødevareWatch

Irere køber finsk slikproducent for 750 mio

Det finske selskab Raisio har solgt den del af forretningen, som har med konfekture at gøre. Køberne, der har lagt 100 mio. euro, er fundet i Irland.

Den finske Raisio-koncern har som led i et større frasalg solgt seks slikproduktioner i Tjekkiet og Storbritannien til irske Valeo Foods.

Salget kom i stand kort før jul, skriver Foodbev.com.

De 1300 medarbejdere på de seks fabrikker, som samlet genererede en omsætning på 530 mio. kr. i de første ni måneder af 2017, bliver alle overført til de nye ejere i Valeo Foods.

Konfekturedivisionen i Raisio dækker blandt andet over brands som Poppets og Fox’s, og hos køberne i Valeo Foods skal de ledsage brands som XXX, Just og Pedro.

Frasalget passer ind i Raisio-strategien om at fokusere mere på sunde fødevareproduktioner, udtaler topchef Pekka Kuusniemi i en meddelelse.

Valeo Foods har i alt omkring 50 brands i porteføljen, heriblandt marmelader fra Fruitfileld, kager fra italienske Balconi, kiks fra Jacob’s og honning under brandet Rowse Honey. Samlet omsætter Valeo Foods årligt for omkring 5,2 mia. kr.

Danmark styrer udenom stor europæisk salmonellasag

Toms vil fange familierne med sponsoraktiviteter

Finske Fazer køber kendt smoothiebrand

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier