FødevareWatch

Avis: Ikea vildledte kunder om kyllinger

Den svenske detailkæde har gennem adskillige år reklameret med bæredygtigt producerede kyllinger i kædens restauranter. Det viser sig imidlertid ikke at være sandt, skriver Politiken.

Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

I fem år har møbelkæden Ikea slået på at have serveret kyllinger, der er produceret under bæredygtige forhold, i deres restuaranter. Det viser sig ifølge Politiken ikke at holde stik.

"Hos Ikea er alle kyllinger brugt i vores restauranter bæredygtige. Det er de, fordi vi som virksomhed gerne vil gøre en forskel. En positiv forskel," har der således stået på Ikeas hjemeside.

Dette udsagn er nu pillet ned, efter det har vist sig, at Ikea ikke har solgt bæredygtigt produceret kylling i flere år. Det møder kritik fra dyrevelfærdsorganisationen Anima.

"Jeg synes, det er meget grelt. Som forbruger tror man, at de bruger gode og glade kyllinger, og man vil aldrig forestille sig en slagtehal fyldt med almindelige industrialiserede slagtekyllinger med alle de store velfærdsproblemer, de har. Slagtekyllinger er måske det produktionsdyr, der har de værste forhold," siger kampagnechef Thorbjørn Schiønning fra Anima, til Politiken.

I 2012 tilmeldte Ikea sig Good Chiken Awards, der forpligter sig til at bruge kyllinger, der er produceret under bedre pladsforhold, end konventionelt producerede kyllinger. I et svar til avisen fortæller Ikea, at kædens kyllinger i begyndelsen levede op til de ekstra dyrevelfærdskrav, men at kæden skiftede leverandør undervejs.

"Vi har i de sidste fire til fem år haft store ændringer i vores Ikea Food-organisation og i vores setup for indkøb, både her i Danmark og globalt. Vi har derfor i denne periode desværre ikke været opmærksomme på the Good Chicken Award, hvilket selvfølgelig ikke er i orden, og det beklager vi meget," skriver Rikke Andersen, der er kommunikationsansvarlig i Ikea, til Politiken.

Ikeas voksende madsats giver danske muligheder

Ikea klar med doggybags i kampen mod madspild

Ikea solgte mad for 14 mia sidste år

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier